Stranden op CuracaoCuraçao heef meer dan 35 stranden met een enorme verscheidenheid.
Hierbij een overzicht van de belangrijkste stranden met een korte beschrijving:

- Mambo Beach / Sea aquarium Beach
Het bekendste strand van Curaçao heeft tegenwoordig een prachtige ‘shopping mall’ met de naam BLVD verdeeld over 2 verdiepingen vind je hier o.a. een cocktail bar, tatoo shop, allerlei winkeltjes en restaurants, een yoghurt shop en nog veel meer. Diverse happy hours.

- Cas Abao Beach
Een prachtig wit zandstrand met bomen en parasols. Er is een eenvoudig restaurantje en er zijn kleedruimtes. Erg geliefd bij lokale bevolking.

- Blue Bay Beach
Een echt familie strand waar je heerlijk in de schaduw van de vele palmbomen kunt genieten op een strandbedje of in een hangmat. Drankjes en eten kun je op het strand bestellen maar ook in restaurant Azzurro of bij de Beach Bites Bar.
Dit strand is tevens een erg geliefde trouw locatie.

- Jan Thiel Baai
Dit strand wordt vooral bezocht door vakantiegangers die verblijven in de omliggende resorts Papagayo, Boca Gentil, Livingstone Beach Resort, Morena Resort en Chocogo. Erg hip strand met uitstekende bediening en service. In het weekend treden vaak artiesten en DJ’s op, er zijn diverse erg goede restaurants waaronder Zest, Papagayo en Zanzibar. Diverse happy hours.

- Grote Knip
Dit beroemde strand wordt ook wel Playa Abao genoemd. Het is erg geliefd bij de lokale bevolking en met zekerheid één van de mooiste stranden van Curaçao op Westpunt.

- Daaibooi Baai
Klein prachtig zandstrandje op Banda Abou. Kom wel vroeg anders is er geen schaduwplekje meer beschikbaar. Erg leuk ook om met kinderen naartoe te gaan omdat je die niet zo snel kwijt raakt op dit strandje.

- Caracasbaai
Deze baai ligt in het Underwater Park ten oosten van Willemstad. Het is een groot openbaar strand dat te vinden is achter de rotonde aan het eind van de Caracasbaaiweg.

- Playa Kalki
Een mooi wit zandstrand met kalkstenen (Kalki), in een rustige omgeving op Westpunt. Vooral bekend omdat mensen hier vanaf hoge rotsten naar beneden springen.

- Klein Curaçao
Een klein onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort. Het eiland is alleen per boot te bereiken, overtochten worden aangeboden door diverse rederijen zoals de Mermaid, de Insulinde of de Miss Ann.

- Playa Kenepa
Wordt ook wel Kleine Knip of Kenepa Chiki genoemd. Dit is een klein gezellig openbaar strand op Westpunt.

- Playa Porto Marie
Groot mooi zandstrand vlakbij St. Willibrordus. Je kunt hier heerlijk snorkelen. Prima restaurant waar je lekker kunt eten voor een redelijke prijs. Kom wel op tijd want er zijn niet heel veel schaduwplekken.

Belangrijk advies: Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en laat je kinderen een beschermend ‘surf shirt’ dragen. Ga tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit de zon, om verbranding te voorkomen.


Woningaanbod op CuracaoBlue Bay Ruime villa met prachtig uitzicht
€ 2.830.278
Deze villa is gelegen op het hoogst gelegen kavel van Blue Bay en de T-sectie. Vele vetrekken hebben daardoor zicht over de Caribische-Zee. Via de looppoort krijgt...
Bekijk details...
Mahuma - heerlijk huis in veilige en rustige buurt
€ 800
Het bestaat uit 3 slaapkamers en 2 badkamers, een keuken met eetbar en dubbele spoelbak, en een ruime woonkamer die uitkomt op de overdekte voorporch. Daarnaast...
Bekijk details...
Blue Bay - Tropische 4-slaapkamer villa met zwembad op golf resort
€ 629.000
Bij binnenkomst van de gezellige tropenvilla op de L-sectie van het Blue Bay Resort komt u in de ruime woonkamer van waaruit u het panorama uitzicht over de...
Bekijk details...
Seru Boca Estate - Prachtige moderne villa te huur op exclusief resort
€ 3.989
Deze recent gebouwde villa, met een ruim zwembad, bevindt zich op het landgoed Seru Boca in de plantage Santa Barbara. Op loopafstand van het Santa Barbara Beach...
Bekijk details...
Royal Palm Resort- Gezellige townhouse met 2 slaapkamers te koop
€ 229.436
Het resort is zeer centraal gelegen, dicht bij Willemstad en op loopafstand van verschillende stranden en gezellige restaurants. Het centrum van Willemstad bereikt...
Bekijk details...