Stranden op CuracaoCuraçao heef meer dan 35 stranden met een enorme verscheidenheid.
Hierbij een overzicht van de belangrijkste stranden met een korte beschrijving:

- Mambo Beach / Sea aquarium Beach
Het bekendste strand van Curaçao heeft tegenwoordig een prachtige ‘shopping mall’ met de naam BLVD verdeeld over 2 verdiepingen vind je hier o.a. een cocktail bar, tatoo shop, allerlei winkeltjes en restaurants, een yoghurt shop en nog veel meer. Diverse happy hours.

- Cas Abao Beach
Een prachtig wit zandstrand met bomen en parasols. Er is een eenvoudig restaurantje en er zijn kleedruimtes. Erg geliefd bij lokale bevolking.

- Blue Bay Beach
Een echt familie strand waar je heerlijk in de schaduw van de vele palmbomen kunt genieten op een strandbedje of in een hangmat. Drankjes en eten kun je op het strand bestellen maar ook in restaurant Azzurro of bij de Beach Bites Bar.
Dit strand is tevens een erg geliefde trouw locatie.

- Jan Thiel Baai
Dit strand wordt vooral bezocht door vakantiegangers die verblijven in de omliggende resorts Papagayo, Boca Gentil, Livingstone Beach Resort, Morena Resort en Chocogo. Erg hip strand met uitstekende bediening en service. In het weekend treden vaak artiesten en DJ’s op, er zijn diverse erg goede restaurants waaronder Zest, Papagayo en Zanzibar. Diverse happy hours.

- Grote Knip
Dit beroemde strand wordt ook wel Playa Abao genoemd. Het is erg geliefd bij de lokale bevolking en met zekerheid één van de mooiste stranden van Curaçao op Westpunt.

- Daaibooi Baai
Klein prachtig zandstrandje op Banda Abou. Kom wel vroeg anders is er geen schaduwplekje meer beschikbaar. Erg leuk ook om met kinderen naartoe te gaan omdat je die niet zo snel kwijt raakt op dit strandje.

- Caracasbaai
Deze baai ligt in het Underwater Park ten oosten van Willemstad. Het is een groot openbaar strand dat te vinden is achter de rotonde aan het eind van de Caracasbaaiweg.

- Playa Kalki
Een mooi wit zandstrand met kalkstenen (Kalki), in een rustige omgeving op Westpunt. Vooral bekend omdat mensen hier vanaf hoge rotsten naar beneden springen.

- Klein Curaçao
Een klein onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort. Het eiland is alleen per boot te bereiken, overtochten worden aangeboden door diverse rederijen zoals de Mermaid, de Insulinde of de Miss Ann.

- Playa Kenepa
Wordt ook wel Kleine Knip of Kenepa Chiki genoemd. Dit is een klein gezellig openbaar strand op Westpunt.

- Playa Porto Marie
Groot mooi zandstrand vlakbij St. Willibrordus. Je kunt hier heerlijk snorkelen. Prima restaurant waar je lekker kunt eten voor een redelijke prijs. Kom wel op tijd want er zijn niet heel veel schaduwplekken.

Belangrijk advies: Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en laat je kinderen een beschermend ‘surf shirt’ dragen. Ga tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit de zon, om verbranding te voorkomen.


Woningaanbod op CuracaoSalinja - Fantastisch huis met 5 slaapkamers en veel privacy
€ 1.593
Van een privé-dinerervaring door een chef-kok, een barbecue tot het hosten van een chique cocktailevenement of een enorm feest op het dak, het dek is een...
Bekijk details...
Piscadera - Leuke bungalow met zwembad in het Caribbean Beach Resort
€ 1.418
U komt binnen via deze bungalow, vanaf een zonnige veranda waar u kunt ontspannen en naar het zwembad kunt kijken. U komt de woning binnen via de woonkamer en...
Bekijk details...
Blue Bay - Ruime villa te koop met uitzicht over de golfbaan
€ 743.611
Met 5 slaapkamers, 3 badkamers, een ruime en lichte woonkamer met hoge plafonds en een buiten zitgedeelte is dit een prachtige woning gelegen aan een rustige...
Bekijk details...
Penstraat 23 Karakteristieke kantooretage van 120m te huur
€ 1.408
Door de goede lichtinval, het hoogwaardige materiaalgebruik en de ventilatie van frisse lucht voelt dit pand erg prettig aan. Het kantoor is volledig ingedeeld,...
Bekijk details...
Sunset Heights - Ruime hoek kavel te koop
€ 143.411
De kavel beslaat 1.200m2 eigendomsgrond en is hoog gelegen aan een cul de sac. Vanaf de kavel kijkt u uit over de hele zuidkant van het eiland.Neem voor meer...
Bekijk details...